«

»

Mar 02

Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Çağrısı

2017-2018 Akademik Yılı İçin

YÖK Başkanlığınca Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı Başvuruları Başlamıştır

01/03/2017

YÖK Başkanlığınca Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı kapsamında 2017-2018 akademik yılı için başvurular başlamıştır. Proje önerisi yapacak Öğretim Üyelerinin Yöksis üzerinden kendi şifreleri ile yapılacak başvurularını 31 Mart 2017 tarihine kadar yapmaları ve çıktılarını 05 Nisan 2017 tarihine kadar Mevlana Koordinasyon Ofisine teslim etmeleri gerekmektedir.

Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programına Öğretim Elemanları başvuruda bulunabilecektir.

Yöksis/Genel İşlemler/Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı butonundan Proje Önerisi için girişler yapılabilecektir.

Tüm proje önerisi başvuruları koordinatörlüğümüz tarafından YÖK Başkanlığına Rektörlük Makamı üst yazısı ile iletilecektir.

Bu sebeple proje önerisi yapan tüm akademisyenlerimizin Yöksis üzerinden girişlerini tamamladıktan sonra koordinatörlüğümüze imzalı çıktılarını ulaştırmaları gerekmektedir.

Proje Ortağı olabilecek üniversiteler Yöksis te başvuru esnasında çıkacaktır.

Proje yapılabilecek alan bilgileri için tıklayınız.

Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşmalı olduğumuz ülke ve üniversiteler listesi ve irtibat kişilerinin iletişim bilgileri için tıklayınız.

Proje ortağı olacak üniversite ile Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşmamız olması gerekmektedir. Mevlana Değişim Programı kapsamında bir üniversite ile anlaşma yapabilmek için öncelikli olarak YÖK Başkanlığından ilgili üniversitenin tanınıp tanınmadığının Rektörlük üst yazısı ile YÖK Başkanlığına iletilmesi ve akabinde ilgili üniversitenin tanınırlığına dair yazının YÖK Başkanlığından gelmesi beklenir. Bu yazı geldikten sonra iki üniversite arasında Rektörlerin imzalayacağı anlaşma metinlerinin kurumumuza iletilmesi gerekecektir. Bahsi geçen süreç postada yaşanabilecek aksilikleri göze almaksızın en az 2 aydır. Bu sebeple yeni bir üniversite ile anlaşma imzalanması durumunda Proje önerisi başvurusu yetişmeyeceğinden proje önerileriniz için seçeceğiniz ortağı mevcut anlaşmalı olduğumuz üniversiteler arasından seçmenizi öneririz.

Aşağıda yer alan linkte YÖK Başkanlığına ait duyuru yer almaktadır.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Çağrısı Hk. (24.02.2017)

 

Proje süresinin toplamda 1 yıl olarak belirtilmesi tavsiye edilmektedir.

Proje kapsamında gelen ve giden öğretim elemanlarının ortağı ülkeye en az 14 gün en fazla 90 gün gitmeleri gerekmektedir. ( Proje süresince 1 akademisyenin gideceği sürelerdir)

Proje kapsamında gelen/giden öğrenci olması gerekmektedir ve öğrencilerin en az bir dönem en çok iki dönem ortak üniversitede bulunmaları gerekecektir.

Sorularınız için koordinatörlüğümüz personeli Deniz OLGAÇ ile irtibata geçebilirsiniz.

Dahili: 2667

YÖK Başkanlığınca Yöksiste 01 Mart 2017 tarihinde yayınlanan başvuru sürecine ilişkin önemli notlar aşağıda yer almaktadır;

  1. Devlet üniversitelerinde görev yapan öğretim elemanları YÖKSİS üzerinden kendi şifreleri ile “Genel İşlemler” menüsünden “Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı” sekmesinde yer alan “Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Proje Önerisi Başvuru Formu”na ait verilerin girişlerini eksiksiz yapmaları gerekmektedir.
  2. Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında yapılacak başvurularda yükseköğretim kurumunun, Proje ortağı olarak yer alması düşünülen yükseköğretim kurumu ile Mevlana Değişim Programı Protokolü” imzalamış olması gerekmektedir.
  3. Projelerdeki öğrenci ve öğretim elemanı değişim sürelerinde Mevlana Değişim Programına İlişkin Yönetmelik” hükümleri geçerlidir.
  4. Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında Proje Başvurusu yapmak isteyen öğretim elemanlarının, en geç 31 Mart 2017 tarihi mesai bitimine kadar https://yoksis.yok.gov.tr adresinden başvuru yapmaları gerekmektedir.
  5. Ödeme tutarlarına ilişkin veriler sistemde henüz bulunmamaktadır. Bu nedenle başvuru çıktılarında tutarlar bulunmayacaktır; ödeme tutarları, önümüzdeki günlerde alınacak Yürütme Kurulu kararı ile belli olduktan sonra projelere ait değişim sayıları ve süreleri üzerinden sistem otomatik hesaplama yapacaktır. Bu nedenle, projelerde değişim süreleri ve sayılarına ilişkin verilerin girişinde dikkat edilmesi gerekmektedir.
  6. Sistem üzerinden girişleri eksiksiz yapılan başvuru form çıktılarının Mevlana Koordinatörlüğü ve Rektörlük aracılığıyla üst yazı ekinde Başkanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.
  7. Rektörlük üst yazı ekinde iletilmeyen Proje başvuruları kesinlikle işleme alınmayacaktır.
  8. Başvuru yapmak isteyen öğretim elemanları, başvuru sürecinde karşılaşacakları sorunlara ilişkin kurumunun Mevlana Koordinatörlüğü ile ya da Başkanlığımıza ait 0(312) 298 74 74 0(312) 298 74 84 nolu telefonla iletişime geçebilirler ya da mevlana@yok.gov.tr adresine mail atabilirler.

Duyuruyu Yapan Birim: Mevlana Koordinasyon Ofisi

Örnek Başvuru Formu için tıklayınız.

Yürütme Kurulu Kararları için tıklayınız.